Guldsmed Josefin Cummings skapade ÅRETS BRÖLLOPSSMYCKE

Storslagen och drömlik vintage. Och på samma gång med en modern känsla och design. Josefin Cummings vackra diamantring vann både folkets och juryns hjärtan och tog hem segern i Guldhjärtats fjärde kategori Årets Bröllopssmycke. Prisutdelningen går av stapeln under smyckesmässan Precious i september.

Med kategorin Årets Bröllopssmycke i bröllopstävlingen Guldhjärtat vill vi uppmärksamma alla skickliga svenska guldsmeder och smyckedesigners som skapar så vackra och genomarbetade smycken och juvelsarbeten runt om i vårt land. Guld och silver, smidiga och ”ruffa”, nyskapande och klassiska… Varje år presenteras nya skönheter på marknaden. Nu är Årets Bröllopssmycke i denna upplaga av Guldhjärtat utsedd, formgiven av guldsmed Josefin Cummings. Ett smycke som är som en praktfull dröm, i vitt guld och diamanter!

Beskrivning av vinnarringen
Vinnarringen är en ring i 18 k vitt guld med briljantslipade diamanter. Den har tre lite större diamanter i mitten av ringen, och sedan även 4 st mindre diamanter i ringskenan. Ringen är designad för att diamanternas unika glittrande egenskaper ska komma fram på bästa sätt! Det är ju så att diamanters förmåga att reflektera ljus är helt oslagbar. Det finnas inget annat material på jordens yta som kan gnistra som en briljantslipad diamant!

Ringen går att tillverka med olika storlek på diamanterna och det avgör ringens pris, från 19 000 kr och upp mot 44 000 kr. 

Juryns motivering:
”Den vackra ring, som är ”strösslad” med diamanter och skapad av guldsmed Josefin Cummings, är en alldeles ljuvlig kreation. Så fina diamanter, placerade på en ring med en air av drömlik vintage. En värdig vinnare!

Här är de övriga finalisterna!

 I KÄRLEKENS TECKEN, Guldsmed Jenny Fors Gentele, Jewellery by Jenny (haveaheart)

 FÖR DIN SWEETHEART, Smyckesdesigner Kristian Saarikorpi, Lumoava (sweetheart)

 GLITTRANDE KÄRLEK, Smyckesdesigner och juvelerare Sarkis Hanno, Hanno Stockholm (hanno..)

 EN BRILJANT SOLITÄR, Guldsmed Thomas Carlsson, Engelbert Stockholm (the ring)

 UNIK OCH DIAMANTBESTRÖDD, Silversmed Emelie Wijk Lundberg, Silver Wijk (emelie)

 SKÖNHET I PLATINA, Arthur Guld & design (guldhjärtat Arthur)